Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 EL Milch (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 1 gestr. EL Speisestärke
- 250 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 25 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Butterkuchen
2h 20min
Limetten-Milchreis-Tarte
3h
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Lebkuchen-Nougat
3 Std. 40 Min
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3h 30min
Apple-Crumble-Pizza
1 Std. 20 Min
Maulwurf-Kuchen
2h
Puddingschnecken
2h
Apfel-Hefe-Schnecken
2 Std. 40 Min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min