Urządzenia i Akcesoria
Kaffeestollen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
36 Scheiben
Składniki
-
Sultaninen200 g
-
Weinbrand70 g
-
Zitronat50 g
-
Orangeat50 g
-
Mandeln150 g
-
Kaffeebohnen2 EL
-
Amarettini100 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Milch100 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker180 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Butter in Stücken200 g
-
Zimt½ TL
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Wasser zum Bestreichen
-
Espresso, aufgebrüht heiß4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
786 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Stollen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Franzbrötchen-Stollen
32 Std.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 Std. 30 Min
Exoticstollen
14 Std. 30 Min
Erdnuss-Stollen
21 Std.
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25 Min
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 Std. 20 Min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 Std. 20 Min
Stollenhappen
50 Min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.