Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 450 g Wasser
- 100 g Sahne
- 100 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 300 g Hartweizennudeln (z. B. Penne von Barilla®)
- 175 g Babyspinat, frisch
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3100 kJ / 740 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Farfalle mit Spinat und Cherry-Tomaten
30 min
Käse-Brokkoli-Lasagne
50 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 min
Zucchini-Frischkäse-Sauce
30 min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15 Min
Rosenkohl-One-Pot-Pasta
1h
Pilzragout mit Spätzle
30 min
Pilz-Käse-Nudeln mit Spinat
35 min
Mini-Maultaschen in Pilzrahm
30 min
Parmesan-Pasta
30 min
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45 min