One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
TM6 TM5

One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola

4.2 (3.5K ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Olivenöl
  • 450 g Wasser
  • 100 g Sahne
  • 100 g Milch
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Muskat
  • 300 g Hartweizennudeln (z. B. Penne von Barilla®)
  • 175 g Babyspinat, frisch
  • 150 g Gorgonzola, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3100 kJ / 740 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy