Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 250 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 250 g Farfalle (z. B. von Barilla)
- 25 g Pinienkerne
- 3 EL Kräuterfrischkäse (z. B. Bresso)
- 200 g Feta, grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2149 kJ / 513 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi mit mediterranem Gemüse
35 Min
Champignon-Spinat-Nudeln
30 Min
Rucola-Feta-Risotto
40 Min
Tortellini-Spinat-Auflauf
1 Std.
Feta-Nudeln
30 Min
Vegetarische Linguine Carbonara
30 Min
Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce
30 Min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 Std.
Tomatennudeln mit Spinat
35 Min
Gnocchi Caprese
20 min
Möhren-Spinat-Pasta
35 Min
Gnocchi in Spargel-Rahmsauce
50 min