Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 600 g Champignons, geviertelt
- 800 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- Salz zum Würzen
- 100 g Weißwein
- 200 g Wasser
- 200 g Crème fraîche
- 15 g Mehl
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- ½ Bund Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 664 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Champignon-Spinat-Nudeln
30 Min
Farfalle mit Spinat und Cherry-Tomaten
30 Min
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40 Min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 Min
Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce
30 Min
Fenchel-Tomaten-Pasta
45 Min
Gnocchi mit Pfifferling-Rahm-Sauce
30 Min
Pilz-Käse-Nudeln mit Spinat
35 Min
Waldpilzgeschnetzeltes mit Laugenkroketten
30 Min
Basilikum-Knödel mit Ratatouille
40 Min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.