Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Dill
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 250 g Möhren, in Stücken
- 250 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 550 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- ¼ TL Pfeffer
- 110 g Risoni-Nudeln (Garzeit 8-10 Minuten)
- 400 g Hähnchenbrustfilets, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45 Min
Hackbällchen-Suppe
45 Min
Hack-Linsen-Eintopf
50 Min
Ucha - Fischsuppe
50 Min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 Std. 10 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Graupensuppe
1 Std.
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Orzo-Pasta mit Hähnchen und Pesto
30 Min
Puten-Gemüse-Eintopf
45 Min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 Min