Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, mit Schale
- 2 Eier
- 100 g Radieschen
- 100 g Gewürzgurken, in Stücken, Sud aufgefangen
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 2 TL Senf, mittelscharf
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 TL gekörnte Brühe - 15 g Olivenöl
- ½ TL Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1297 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25 min
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50min
Herbstlicher Nudelsalat mit Wachsbohnen und Champignons
1h
Eisbergsalat für Eilige
10 min
Eier-Gemüse-Salat
35 Min
Leichter Nudelsalat
1h 40min
Feldsalat mit Joghurt-Blutorangen-Dressing
10 min
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30min
Kohlrabi-Eier-Salat
1h 15 min
Eiersalat mit Putenbrust
45min
Nudelsalat mit Lyoner und Gurken
35 Min
Schnelle Marinade für Grillfleisch
15min