![Tomaten-Knoblauch-Pasta Tomaten-Knoblauch-Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1BF8190-BF0E-4B33-982E-C54C917829AE/Derivates/862A5EA6-7286-4C4E-B4CF-8AE7E33364B3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 rote Chilischote, getrocknet
- 4 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 550 g Wasser
- 400 g Cherry-Tomaten, halbiert oder geviertelt
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- 340 g Tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2521 kJ / 602 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Tomatennudeln mit Spinat
35 min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Spaghettini mit Paprika
1 Std.
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 min
Pasta all´arrabiata
30 min
Linguine in Tomatenbutter
30 min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 min
Sauce all'Arrabiata
25 min
Feta-Nudeln
30 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min
Diavolo-Spaghetti
40 min