Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spaghetti alla chitarra
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 1 pizzico di sale
- 160 g di acqua
Sugo all'aragosta
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta, la polpa a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6196.5 kJ / 1481 kcal
- Białko
- 50.7 g
- Węglowodany
- 208.5 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti al polpo
1h 10min
Bucatini con le canocchie
35 Min
Tomaselle liguri
1h 30min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20 min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Tagliatelle panna e funghi
1h
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24h