Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spaghetti alla chitarra
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 1 pizzico di sale
- 160 g di acqua
Sugo all'aragosta
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta, la polpa a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6196.5 kJ / 1481 kcal
- Białko
- 50.7 g
- Węglowodany
- 208.5 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35min
Spaghetti alle vongole (Bimby Friend)
40min
Pepata di cozze
55 Min
Penne al sugo di calamari
40min
Spaghetti al polpo
1h 10min
Penne al ragù di polpo
1h
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Linguine con scampi al limone
20 min
Pasta risottata alle vongole
1h