Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 latas de anchoas en aceite (de 45 g cada una)
- 80 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 200 g de aceitunas negras sin hueso
- 100 g de alcaparras escurridas
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 30 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 6458 kJ / 1545 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 151.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 13786 mg
Alternatywne przepisy
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5 min
La conserva de atún
6h 30min
Bloody Mary de remolacha
5 Min
Paté de remolacha y anacardos
10 Min
Dip de sardinillas con tomate
5 Min
Paté de alcachofas y tomate seco
5 Min
Paté de sidra asturiana
5 Min
Pesto de pimientos de Padrón
4h 15min
Bruschetta de caponata siciliana
1 Std.
Pesto
10 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Muhammara
1 Std. 10 Min