![Tapenade Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E10252CB-74D9-49C0-9942-AFC3CCFDCB6C/Derivates/e4430545-f9ef-4532-a776-778fb98b52b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 latas de anchoas en aceite (de 45 g cada una)
- 80 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 200 g de aceitunas negras sin hueso
- 100 g de alcaparras escurridas
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 30 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 6458 kJ / 1545 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 151.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 13786 mg
Alternatywne przepisy
Curry de calabaza
40min
Tarta Tatin de cebolla con caramelo a las hierbas
1 Std. 40 Min
Paté de remolacha y anacardos
10 Min
Bruschetta de judías blancas y alcaparras
5min
Espiral de lombarda y manzana
40min
Palmeras con tapenade
30min
Crema parmentier de setas shiitake
35 min
Crema de queso Idiazabal con salmorejo
50min
Muhammara
1hod. 10min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1hod. 15min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5min
Hummus de remolacha
10 Min