Wersje kompatybilne
Tortitas de batata de Luisiana (sweet potato pancakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 350 g de batatas en trozos
- 60 g de mantequilla (y algo más para la sartén)
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de sal
-
200
g de jarabe de arce (opcjonalnie)
lub 200 g de mermelada de arándanos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 814 kJ / 194 kcal
- Białko
- 4.02 g
- Węglowodany
- 30.86 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 1.46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie bowl de lombarda, arándanos y yogur
5min
Lassi salado - India
5min
Gofres de copos de avena con arándanos y compota
40min
Smoothie bicolor de frutos rojos y manzana
10min
Salsa de cacahuetes (Kacang sambal) - Indonesia
5min
Smoothie bowl de naranja y chocolate
5min
Cookies de cacahuete y plátano (sin gluten)
1h 45min
Tortitas integrales con manzanas a la vainilla y canela
1h
Smoothie bowl de chocolate, plátano y cacahuetes
4h 10min
Gofres de chocolate
20min
Crêpes de trigo sarraceno con chía y leche de almendras (Galette bretonne)
30min
Tortitas de avena y arándanos
15min