Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse

Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse

4.6 39 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
3 Portionen

Składniki

  • Rucola gewaschen und trocken geschleudert, etwas mehr zum Dekorieren
    60 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Crème fraîche
    150 g
  • Zitronensaft
    1 ½ EL
  • Honig
    1 ½ TL
  • Estragonsenf
    1 EL
  • Weizenmehl, glatt
    70 g
    70 g Dinkelmehl, glatt
  • Backpulver
    1 TL
  • Lachsforellenfilets, ohne Haut (à ca. 125 g)
    3
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Karotten in Stücken
    400 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Einstreichen
    25 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 622 kcal / 2604 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...