Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol-au-vent
- 200 g di burro freddo a pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Crema di latte
- 80 g di zucchero
- 300 g di latte intero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 30 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo alle castagne
12 Std. 15 Min
Zabaione allo spumante
15 Min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 Min
Zabaione
15 Min
Savoiardi morbidi
40 Min
Agnolotti al brasato
3 Std.
Torta di riso basmati gratinata
1h 5min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10 Std.
Cheesecake delle feste
4 Std. 30 Min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Crema di Cogne
15 Min
Mini flan al pan di Spagna
2 Std. 45 Min