Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 rametti di finocchietto selvatico, lavato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 350 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina integrale
- farina tipo 0 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7568.4 kJ / 1783.8 kcal
- Białko
- 56.3 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 43.4 g
Alternatywne przepisy
Pane al rosmarino e salvia
18h
Pane al semolino
4 Std.
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2h 30 min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40 min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane sciapo umbro
14 Std.
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Miscela di farina con pomodorini secchi e aromi
10 Min
Pane dolce con frutta secca
2 Std.
Pane svedese
2 Std.
Pane toscano con lievito madre
5h