Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di gherigli di noci
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 480 g di farina tipo 1
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- semi misti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 527.4 kJ / 126.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 117.1 mg
Alternatywne przepisy
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Pane rustico ai semi
1u. 30min
Pane alla ricotta
3h
Pane ai cereali con i semi
3h 10 min
Focaccine di segale ai semi
3h 30 min.
Focaccia ai cereali
2h 5min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane integrale in cassetta
4u.
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2 Std. 10 Min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4u.
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10 min