Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 220 g di carote, a pezzi
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 4 uova, medie (circa 60 g)
- 200 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di cocco disidratato grattugiato
- 200 g di farina di mandorle
Panna alle rose
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 2 - 3 cucchiai di acqua di rose
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2081 kJ / 497 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso
2h
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Ciambella con farina di polenta
50min
Torta al cocco (vegan)
55min
Torta al cocco
1h
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta cocco e ananas
40 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta di zucca con farina di farro
55min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h