Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 60 g di gherigli di noci
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 140 g di farina tipo 00
- 80 g di farina di mais tipo fioretto
- 200 g di fichi, la polpa
- 3 uova
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.8 kJ / 272.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 24 mg
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5 min
Torta rovesciata ai fichi
1h 15 min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Ciambella di zucca
1h 20 min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta di fichi e nocciole
45 min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 min
Torta di mele e yogurt
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min