Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucca
- 1500 g di acqua
- 400 g di polpa di zucca a pezzi
Pasta frolla
- 110 g di zucchero
- 110 g di burro freddo a pezzi
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 20 g di miele
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di amaretti duri a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.5 kJ / 271.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 26.9 mg
Alternatywne przepisy
Babaganoush di zucca
45 min
Banana bread (TM6)
1h 50 min
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1h 40min
Brunch tedesco (muffin salati, uova strapazzate, granola e yogurt)
1h 15min
Tacchino con salsa ai mirtilli rossi
Žádné hodnocení
Waffle mele e cioccolato
1h 40min
Victoria sponge
1h 30min
Scones ai mirtilli con burro di noci e miele
30min
Galette Bretonne
1h 5 min
Pastéis de nata
1h
Tarte tatin
2h 30 min
Torta Sacher
3h 30 min