Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Roggenmehl Type 1150
- 125 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Ei
- 70 g Wasser
- 20 g Öl
- 1 ½ TL Salz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Schalotte
- 70 g Butter
- 200 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 80 g Ricotta
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2sa 10 dk
Kässpatzen
1h 15min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Flammkuchen
1h 15min
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1h 15min
Knusperspargel im Kräutermantel
40 min
Steinpilz-Ravioli
1h 20min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Kas-Press-Knödel
45 min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1sa 50 dk
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min