Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken (2-3 cm)
- 4 Eier
- 10 g Orangenlikör (opcjonalnie)
- 20 g Kaffee, aufgebrüht
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2709 kJ / 647 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spekulatius-Parfait mit heißen Gewürzkirschen
8 godz. 30 min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9h
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Maronen-Kokos-Suppe
40 Min
Sauce Béarnaise
40 Min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Vitello Tonnato
48h
Panna Cotta
5h
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.