Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Weizenmehl Type 405
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 2 TL Salz
- 330 g Wasser
- 10 g Apfelessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.
Spätzle
30min
Zwiebelkuchen
2 Std. 30 Min
Hefezopf
3 Std.
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Schwäbische Pfitzauf
40min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 Std. 10 Min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Allgäuer Seelen
1 Std. 20 Min
Schwäbische Flachswickel
45min