Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 500 g Mehl
- 5 Eier
- 30 g Öl
- 1 TL Salz
Maultaschen-Füllung
- 1 Brötchen, vom Vortag
- Wasser lauwarm, zum Einweichen und mehr zum Kochen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Schinkenspeckwürfel
- 250 g Blattspinat, TK (siehe Tipp), aufgetaut, ausgedrückt, fein geschnitten
- 30 g Butter, in Stücken
- 3 Eier
- 1 EL Senf
- 20 g Paniermehl
- 1 EL Majoran
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- 1 TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 250 g Hackfleisch, gemischt
- Mehl zum Bearbeiten und Bestäuben
- 1 Eiweiß
Zwiebelschmelze und Fertigstellung
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 110 g Butter, in Stücken
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3493 kJ / 835 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 dk
Spätzle
30 min
Springerle
26h 20min
Zwiebelkuchen
2sa 30 dk
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Dinnete
2sa
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Linsen-Dinkel-Spätzle
1h
Pinsa classico
12 godz. 50 min
Schwäbische Flachswickel
45 min