Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Lebkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stück
Składniki
-
Mandeln190 g
-
Orange Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Orangeat50 g
-
Haselnüsse150 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint davon 50 g in Streifen200 g
-
Marzipanrohmasse in Stücken200 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eiweiß (Kl. M)4
-
Hirschhornsalz¼ TL
-
Wasser lauwarm1 TL
-
Lebkuchengewürz2 TL
-
Oblaten (Ø 7 cm)20
-
Kuchenglasur dunkel, in Stücken100 g
-
Kuvertüre dunkel, in Stücken100 g
-
Puderzucker100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1663 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Elisenlebkuchen
2 godz. 30 min
Elisenlebkuchen
5 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Christstollen-Cantuccini
2 godz. 30 min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Schokoladen-Lebkuchen
9 godz. 45 min
Schokoladenkipferl
2 godz.