Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g Mandeln
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 50 g Orangeat
- 150 g Haselnüsse
- 200 g Aprikosen, getrocknet, entsteint, davon 50 g in Streifen
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eiweiß (Kl. M)
- ¼ TL Hirschhornsalz
- 1 TL Wasser, lauwarm
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 20 Oblaten (Ø 7 cm)
- 100 g Kuchenglasur, dunkel, in Stücken
- 100 g Kuvertüre, dunkel, in Stücken
- 100 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1663 kJ / 396 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tonka-Kipferl
3h 15min
Gewürz-Florentiner
1j 30 menit
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2j 30 menit
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Lebkuchen-Cantuccini
1j 30 menit
Schokoladen-Lebkuchen
9 Std. 45 Min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 Std. 40 Min
Elisenlebkuchen
5h
Christstollen
12 Std.
Zwetschgen-Datschi
2j 30 menit
Lebkuchen-Gugelhupf
1j 20 menit
Schoko-Gewürzkuchen
5h