![Feigen-Charlotte Feigen-Charlotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D94FD7B7-B745-4B03-85A5-FF64F46CBCC3/Derivates/ba863db5-ba74-478f-97ea-3fc29f6c1da9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 70 g Zucker
- 1 Msp. Salz
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 Limette, unbehandelt, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 400 g Ziegenfrischkäse
- 200 g Quark, 20% Fett
- 16 Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste, halbiert
- 80 g Feigen, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 894 kJ / 213 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat mit Lachs und Avocado
1h 10min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Karamell-Zwetschgen-Tarte
1h 15min
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2 godz. 30 min
Früchtekuchen-Torte
7h
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5h
Russische Blätterteigpastete mit Lachs (Kulebjak)
1h 30min
Spanische Pizza
1 Std. 20 Min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 Std. 45 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Rhabarber- Golatschen mit Ziegenkäse
2h
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h