![Meerrettich Cheescake mit Roter Bete Meerrettich Cheescake mit Roter Bete](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5105DF2B-678A-47E6-9269-21AB34C0D572/Derivates/a949bbfb-2a78-4636-bbb9-60737d0ed452.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Pumpernickel, in Stücken
- 20 g Butter, weich
- 30 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 200 g Doppelrahm-Frischkäse
- 75 g Schmand
- 1 Ei
- 3 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 10 g Mehl
- 500 g Wasser
- 200 g Rote Bete, jung, in Würfeln (1 cm)
- 1 TL Zucker
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- 2 EL Zitronensaft
- 3 EL Weißweinessig
- 5 EL Olivenöl
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1936 kJ / 462 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravanello Tonnato
20min
Zucchini-Lachs-Röllchen mit Currydip
30 Min
Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme
8 godz.
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Apfel-Calvados-Sorbet
5 godz. 30 min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Grünkohl-Paprika-Salat
1 Std. 15 Min
Dicke Bohnen-Minz-Dip
50 Min
Putello Tonnato
4h
Gefüllte Champignons mit Manchego
40 Min
Spargel-Rucola-Salat mit Erdbeeren an Orangensauce
40 Min