Meerrettich Cheescake mit Roter Bete
TM5 TM31 TM6

Meerrettich Cheescake mit Roter Bete

4.4 (50 ocen)

Składniki

  • 60 g Pumpernickel, in Stücken
  • 20 g Butter, weich
  • 30 g frischer Meerrettich, in Stücken
  • 200 g Doppelrahm-Frischkäse
  • 75 g Schmand
  • 1 Ei
  • 3 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 10 g Mehl
  • 500 g Wasser
  • 200 g Rote Bete, jung, in Würfeln (1 cm)
  • 1 TL Zucker
  • 1 Prise Cayenne-Pfeffer
  • 2 EL Zitronensaft
  • 3 EL Weißweinessig
  • 5 EL Olivenöl
  • 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
  • ½ Kresse-Beet, abgeschnitten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1936 kJ / 462 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
38 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy