![Weingugelhupf "bsoffene Liesl" Weingugelhupf "bsoffene Liesl"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DB83E03-C424-4D57-A9CA-4CAC07EB8FE6/Derivates/098a47c7-e351-419f-97e3-ab41a313e115.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 TL Backpulver
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- Butter, zum Einfetten
- 400 g Weißwein
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 - 3 Gewürznelken
- 300 g Schlagobers
- 5 - 6 EL Schokoladenraspel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostschober
2h
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Weihnachtsrotkehlchen
10 min
Piña Colada
10 min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5min
Zitronen-Mohn-Kuchen (glutenfrei)
1h 15min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min