Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 1 Vanilleschote
- 250 g Schlagobers
- 10 g Orangenlikör
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
Teigboden
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 25 g Feinkristallzucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 1 Eidotter
Fertigstellung
- 300 g Wasser
- 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eva's Sachertorte
1h 40min
Linzerkipferl
1h 50 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Ischler Törtchen
2 Std. 50 Min
Marzipanschnitten
3 godz. 10 min
Spitzbuben mit Eierlikör
10 Std. 40 Min
Haselnussbusserl
9h 30 min
Kokoskuppeln
2 Std. 50 Min
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1h 30 min
Malakofftorte
10h 20min
Spagatkrapfen
11h 50min