Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 1 Vanilleschote
- 250 g Schlagobers
- 10 g Orangenlikör
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
Teigboden
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 25 g Feinkristallzucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 1 Eidotter
Fertigstellung
- 300 g Wasser
- 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiskernkipferl
2j 10 menit
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1j 30 menit
Linzer Augen
2j 10 menit
Ischler Törtchen
2 Std. 50 Min
Kokoskuppeln
2 Std. 50 Min
Spitzbuben mit Eierlikör
10 Std. 40 Min
Linzerkipferl
1h 50min
Haselnussbusserl
9 Std. 30 Min
Burgenländerkipferl
1j 25 menit
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Kardinalschnitten
3sa