Risotto mit Zucchini

Risotto mit Zucchini

4.7 4.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel (60 g), halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Pancetta gewürfelt oder in Streifen
    50 g
    50 g Speckwürfel
  • Zucchini klein, in Scheiben (2 mm)
    500 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Petersilie gehackt
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 422 kcal / 1764 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...