Rucola-Feta-Risotto

Rucola-Feta-Risotto

4.4 5.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis
    350 g
  • Wasser
    900 g
  • Weißwein
    80 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Rucola in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2349 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...