Pulled pork burger

Pulled pork burger

4.5 145 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • brown onion cut into rings (1 cm)
    100 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • water
    550 g
  • alcoholic apple cider
    200 g
  • sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • boneless pork shoulder cut into 5 pieces
    800 g
  • barbecue sauce (see Tips)
    500 g
  • ground black pepper to taste
  • burger buns
    6
  • iceberg lettuce leaves
    12
  • tomato ketchup to serve (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493.2 kcal / 2071.4 kJ
Białko 39.4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 67.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1424.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...