Soldaditos de Pavía

Soldaditos de Pavía

4.1 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Masa para rebozar
  • de agua
    100 g
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de cerveza fría
    150 g
  • de harina
    230 - 250 g
  • de aceite de oliva
    1 cucharada
  • de sal (ajuste dependiendo del bacalao)
    ½ cucharadita
Fritura y decoración
  • de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas en bastones de 5x1 cm)
    400 - 500 g
  • de aceite de oliva
    300 g
  • de pimiento rojo en conserva cortado en tiras finas (aprox. 70 g)
    1 lata

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...