Soldaditos de Pavía

Soldaditos de Pavía

4.1 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Masa para rebozar
  • 100 g de agua
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 150 g de cerveza fría
  • 230 - 250 g de harina
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal (ajuste dependiendo del bacalao)
Fritura y decoración
  • 400 - 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas en bastones de 5x1 cm)
  • 300 g de aceite de oliva
  • 1 lata de pimiento rojo en conserva cortado en tiras finas (aprox. 70 g)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...