Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 450 g de gambas crudas peladas (frescas o congeladas)
- 60 - 65 g de berberechos frescos (1 lata)
- 65 - 70 g de mejillones al natural (1 lata)
- 1 huevo duro
- 90 g de mayonesa
- 10 g de kétchup
- 2 - 3 gotas de tabasco (opcjonalnie)
- 50 g de mantequilla fundida para pincelar
- 3 láminas de masa filo (de aprox. 40x50 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 3.69 g
- Węglowodany
- 0.81 g
- Tłuszcz
- 5.16 g
- Błonnik
- 0.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1h 10min
Tartaletas crujientes de morcilla y manzana
50min
Piruletas de parmesano y jamón
1h
Tostas de cebolla caramelizada con solomillo y camembert
50min
Aperitivos de hojaldre
25 min
Volovanes de bacalao
50min
Vasitos de salmón, gambas, aguacate y queso fresco
10 min
Tostas con bombón de salmón
2h 30 min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30min
Tartaletas de cebolla con salmón
1h 15 min
Pintxo Donosti
15min
Emulsión de patata con pulpo
50min