Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 150 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 35 g de azúcar
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de brandy
- 24 bizcochos de soletilla
- 250 g de leche
Cobertura
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 35 g de mantequilla
- 1 cucharadita de cacao puro en polvo (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2127 kJ / 509 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30 min
Panna cotta de turrón de Jijona
3 Std. 10 Min
Tarta gijonesa
4h
Tarta de turrón
1h 20 min
Pudin de chocolate y queso con cookies
4h 20min
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4h 30 min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10min
Postre dos chocolates y avellanas
3h 30min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30 min
Brownie flan
5h 15min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min