![Pastel de turrón y chocolate Pastel de turrón y chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03A940CF-998C-4E11-BC02-C1DE5B2B78E7/Derivates/EBDDDC7B-0A39-4236-8639-961177D1923D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 150 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 35 g de azúcar
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de brandy
- 24 bizcochos de soletilla
- 250 g de leche
Cobertura
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 35 g de mantequilla
- 1 cucharadita de cacao puro en polvo (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2127 kJ / 509 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Tarta de hojaldre y frutas frescas
40 Min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min
Tarta de galletas
1h 15min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min
Flan de turrón
3h 40min
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta de queso suiza
4h 10 min
Tarta de uvas, queso y chocolate blanco
2h 15min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Tarta gijonesa
4 Std.
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10 min