Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 400 g de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas cortado en trozos)
- 200 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
-
200
g de gaseosa
lub 200 g de agua mineral con gas - 3 yemas de huevo
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco picado
- 3 claras de huevo
- 300 - 350 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 221 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Pestiños andaluces
1h
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Ensaladilla de patata con bogavante
1h 25min
Tartaletas de verduras con chistorra, morcilla y huevo de codorniz
1h 10min
Soldaditos de Pavía
1h 10min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 Min
Xuxos de crema
1h 30min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 Min
Bacalao dorado
25 Min
Molletes de Antequera
2h 45min