Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 克 油
- 30 克 蒜头
- 20 克 辣椒油
- 35 克 豆瓣酱
- 60 克 辣椒酱 ,选择湖南辣椒酱
- 10 克 蚝油
- 350 克 土豆 ,去皮切1×1厘米丁
- 200 克 笋 ,切1×1厘米丁,焯水沥干
- 10 克 生抽
- 20 克 糖
- 5 克 老抽
- 150 克 豆干 ,切1×1厘米丁,焯水沥干
- 60 克 无盐熟花生
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2659.7 kJ / 635.7 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1344.2 mg