豆瓣粉蒸排骨饭+青菜蛋花汤
TM5 TM6

豆瓣粉蒸排骨饭+青菜蛋花汤

3.2 (6 ocen)

Składniki

  • 150 克 猪肋排, 切小块(3厘米),腌制隔夜(见做法1)
  • 1 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
  • 1 茶匙 生抽
  • 1 茶匙 蚝油
  • 1 茶匙 番茄酱
  • ½ 茶匙 糖
  • 1 汤匙 淀粉
  • 50 克 长米,(见做法2)
  • 20 克 血糯米, (见做法2)
    lub 20 克 糙米, (见做法2)
  • 700 克 水
  • 160 克 青菜, 洗净
    lub 160 克 卷心菜, 洗净
  • 1 颗 蛋, 在碗内打散
  • ½ 茶匙 盐, 依个人口味调整
  • ¼ 茶匙 胡椒粉, 依个人口味调整
  • 麻油 适量,调味用
  • 1 根 葱, 切葱花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3615 kJ / 864 kcal
Białko
41.5 g
Węglowodany
79.9 g
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy