Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 克 水
- 100 克 油豆腐, 切小块
- 2 块 高汤块(每块溶于0.5升水)
- 10 克 姜, 切丝
- 1 汤匙 料酒
- 200 克 粉丝, 放冷水中泡软沥干(泡水后约400克)
- 3 支 葱, 切细末
- ½ 茶匙 胡椒粉
- 1 茶匙 麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1106 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.7 g