Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 牛里脊 ,切薄片
- 1 汤匙 料酒
- 1 ½ 茶匙 盐
- 1 汤匙 玉米淀粉
- 5 克 橄榄油
- 3 瓣 蒜头 ,切片
- 3 个 泡椒
- 150 克 酸菜 ,选四川酸菜,切块,取根部
- 900 克 水
- 150 克 魔芋丝
- 150 克 莴笋 ,去皮切片
- 50 克 白醋
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 2150.6 mg