菜汤年糕
TM6 TM5 TM31

菜汤年糕

4.5 (28 ocen)

Składniki

  • 100 克 猪里脊肉, 切丝
  • ½ 茶匙 料酒
  • 10 克 油
  • 30 克 胡萝卜, 切丝
  • 300 克 鸡毛菜, 小型,整棵洗净
    lub 300 克 青菜, 切小段
  • 5 朵 干香菇, 泡发后切丝
  • 600 克 水
  • 300 克 年糕, 切片,热水浸泡后沥干
  • 1 茶匙 盐

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1163 kJ / 278 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
41.3 g
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy