Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plumcake al pistacchio
- 180 g di zucchero di canna
- ½ lime, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 200 g di farina di pistacchio
- 160 g di farina di avena
- 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)
- 125 g di yogurt all'avena
- 180 g di bevanda a base di mandorle
Crema al lime
- ½ lime solo la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero di canna
- 50 g di fecola di patate
- 2 tuorli
- 500 g di bevanda a base di mandorle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1484.8 kJ / 357.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 118.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cegliesi
1 Std. 10 Min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1 Std. 30 Min
Sacher Torte (senza glutine)
3 Std.
Plumcake con crema alla fragole
1 Std. 30 Min
Streusel alle fragole (senza glutine)
2 Std.
Ciambella alla carota
1 Std.
Crostata alle ciliegie
2 Std.
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 Std.
Dolce di carote e mandorle
1 Std.
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.