Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine
- 125 g de beurre demi-sel, bien froid et en cubes
- 80 g d'eau
- 220 g de restes de fromage, durs et mous
- 4 œufs
- 170 g de lait
- 130 g de crème liquide entière
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 50 g de graines variées au choix (tournesol, sésame, courge...) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3541 kJ / 852 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 69 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin gourmand de macaroni
50 min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 Std. 20 Min
Quiche aux restes de fromage
1 Std. 20 Min
Quiche de Noël au fromage et à l'oignon (Royaume-Uni)
1h 45min
Gratin de pâtes au fromage
50 min
Tarte poire et brie
1h 15min
Croque-campagne au comté
40 Min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Quiche aux deux fromages et ail confit
2h 10min
Quiche au parmesan et à la ciboulette
1 Std. 10 Min
Cake aux 3 fromages
50 min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min