Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 1 cucchiaino di senape di Digione
- ¾ cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di aneto fresco
- 2 filetto di salmone, fresco, senza pelle (circa 100 g l'uno, spessore 3 cm) (vedere consigli)
- ¼ cucchiaino pepe bianco, in polvere
- ½ cucchiaino di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1850 g di acqua
- 150 - 200 g di bulbo di finocchio a fette sottili
- ½ di cipolla rossa a fette sottili (opcjonalnie)
- ½ di mela, qualsiasi tipo a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna montata
10min
Panna cotta
6h 15 min
Croccante alle arachidi
1ωρ. 30 λεπτ.
Purè di patate
50 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1 Std.
Maionese
10min
Pesto alla genovese
20 Min
Couscous all'arancia con salmone al vapore
35 Min
Tarte flambé con pancetta
40 min
Citronette e Vinaigrette
10min
Mousse di tonno
10min
Purea di patate
45 min