Torta svedese alla carota

Torta svedese alla carota

4.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 pezzi

Składniki

Impasto alla carota
  • olio di semi di girasole
  • 150 g di gherigli di noce
  • 400 g di carote a pezzi
  • 200 g di zucchero di canna
  • 200 g di zucchero
  • 5 uova
  • 250 g di olio di semi di girasole + q.b. per ungere la placca da forno
  • 500 g di farina
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di cannella
Glassa al limone
  • 130 g di zucchero
  • 400 g di formaggio fresco spalmabile
  • 25 g di succo di limone
    25 g di succo di lime

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5 g
Kalorie 1245 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...