Torta di Linz

Torta di Linz

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

  • burro, non salato morbido, per ungere
Impasto
  • 100 g di mandorle pelate
  • 100 g di nocciole
  • 150 g di zucchero
  • 2 bustine di zucchero vanigliato
  • 250 g di farina
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di scorza di limone, grattugiata
  • 200 g di burro, non salato morbido, a pezzi (2 cm)
  • 1 uovo
Farcia e finitura
  • 400 g di confettura di fragole
  • 2 cucchiai di acqua
    2 cucchiai di rum
  • mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) tostate, per cospargere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 10 mg
Białko 6 g
Kalorie 1910 kJ / 456 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...