Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro, non salato morbido, per ungere
Impasto
- 100 g di mandorle, pelate
- 100 g di nocciole
- 150 g di zucchero
- 2 bustine di zucchero vanigliato
- 250 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di scorza di limone, grattugiata
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (2 cm)
- 1 uovo
Farcia e finitura
- 400 g di confettura di fragole
-
2
cucchiai di acqua
lub 2 cucchiai di rum - mandorle affettate a lamelle tostate, per cospargere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min.
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min
Pane ripieno Margherita
3 Std. 15 Min
Torta di mele con crumble
2óra 30p
Biryani di verdure
50 min.
Crema Thermomix® per le feste
25 min.
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Bastoncini alle nocciole
1h 50min
Knöpfli
50 min.
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min
Biscotti alle noci
1 Std. 15 Min
Salsa french dressing
20 Min