Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 250 g di farina integrale di spelta pura
- 200 g di farina semibianca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di nocciole
Lavorazione
- 1 cucchiaio di farina semibianca
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Pane di frumento e farro
12h
Curry di zucca
1h
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Chutney di mango
1h
Risi e bisi
35min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane rustico
2h
Pane integrale al vapore
2h
Torta ai frutti rossi
1h 15min
Pane di segale vallesano
10 Std.