![Glace à la rhubarbe Glace à la rhubarbe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/755E29E6-E025-4539-8665-AF70720472FD/Derivates/8C8E1A77-DAB5-481C-99F6-95269E99FCF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs (utiliser de gros œufs)
- 1 gousse de vanille, seulement les graines
- 400 g de double crème
- 250 g de sucre en poudre
- 700 g de rhubarbe, coupée en morceaux (env. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toffes (bonbons au caramel)
2 Std.
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 Min
Moutarde indienne
15min
Chutney de canneberge au romarin
45 min
Focaccia à la farine d'épeautre
Brak ocen
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Soupe céleri-pomme
30min
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Soupe froide avocat-coco
10 Min
Caramels à la crème
2 Std.