Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva)
- 300 g de remolacha cocida
- 30 g de zumo de limón
-
50
g de tahini (pasta de sésamo)
lub 50 g de semillas de sésamo tostadas - 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de curry en polvo
- 1 pellizco de comino molido
Presentación
- 2 - 3 endibias
- 200 g de remolacha cocida cortada en láminas muy finas
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1h 15min
Hummus de calabaza asada
1h 15min
Baba ganoush de calabaza
35min
Hummus de zanahoria
15min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Risotto de remolacha y queso de cabra
45min
Hummus
5min
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40min
Hummus de lentejas
5min
Hummus de batata asada con crudités
30 Min
Paté de remolacha y anacardos
10min
Tahini - Oriente Próximo
20min