Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada
- 350 g de harina de repostería
- 130 g de mantequilla fría en trozos pequeños
- 70 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Relleno
- 50 g de mantequilla
- 3 puerros limpios (solo la parte blanca) en rodajas
- 200 g de nata
- 4 huevos
- 150 g de queso rallado
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2072 kJ / 495 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Brownies de espinaca y queso feta
1h 15 min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1h 20 min
Quiche de puerros
1h 10 min
Quiche de cebolla
1h
Pascualina
1h 45 min
Quiche de calabaza y queso feta
2h 20 min
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1h 10 min
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Tarta integral de cebollas
1h 10 min
Empanadillas de puerro y queso
1h
Quiche de puerro y queso gallego
1h