![Feigen-Focaccia mit Gorgonzola Feigen-Focaccia mit Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b727481c-33d2-4d99-a385-9882125c8a50/Derivates/3c49e16b-6dcd-4131-a201-34a3975f1fc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerbröselt
- 300 g Wasser
- 15 g Honig, flüssig
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 70 g Olivenöl
- 3 - 4 Feigen, reif, halbiert oder geviertelt
- 70 g Gorgonzola, in kleinen Stücken (5 mm)
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 Std.
Focaccia mit Rosmarin
2sa 30 dk
Caponata Siciliana
30 dk
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1sa 15 dk
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 Std. 50 Min
Limoncello-Tartelettes
3ωρ. 15 λεπτ.
Auberginenröllchen mit Paneer
50min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1sa
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Geburtstags-Focaccia
3h
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Focaccia mit Kirschtomaten
2 godz. 45 min