![Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2f74ecfa-7ed5-48bc-b628-f296a2e36301/Derivates/0062c344-99e5-40e5-bc1f-f98baf2f1e23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Walnusshälften
- 125 g Roggenmehl Type 1150
- 125 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Ei
- 70 g Wasser und mehr zum Kochen
- 20 g Öl
- 1 ½ TL Salz und mehr zum Kochen
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 6 Salbeiblätter
- 1 Schalotte, halbiert
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 g Ricotta
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3283 kJ / 784 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefeknödel mit Olivencreme und Rucolasauce
1 godz. 30 min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.
Schoko-Karamell-Millefeuille
3 Std. 50 Min
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 godz. 30 min
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1 Std. 15 Min
Steinpilz-Ravioli
1h 20min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Wirsing-Dinnete
2 Std.
Culurgiones - Sardische Ravioli
2 Std.
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1 Std.